top of page
Health Mate

Health Mate® therapeutische infraroodcabines

Al sinds 2010 zijn wij verantwoordelijk voor de verkoop van de therapeutische cabines van het Amerikaanse merk Health Mate in de regio Noord Antwerpen.

 

Onze Health Mate infraroodcabines beschikken over de unieke stralingselementen die in samenwerking met NASA ontwikkeld zijn.  Het zijn dan ook de enige infraroodcabines met een therapeutische werking.

ALLEEN HEALTH MATE®
Gebruikt infraroodstralen op 6.340 nanometer

De integratie van  TECOLOY stralingselementen maken een therapeutische Health Mate® infraroodcabine  uniek op de markt.

Enkel met lange IR straling (tussen de 5600 en 7000 nm) geraak je onder de huid. En daar zit nu net het verschil met de goedkopere traditionele sauna’s of warmtecabines die enkel gebruik maken van middellange golf of lange golf.

Pas bij 6340 nanometer geraken infraroodstralen onder de huid en gaat je lichaam van binnenuit opwarmen. Zo ontstaat een betere doorbloeding van huid en vaatcellen, verlaten toxische stoffen sneller het lichaam en komen die fantastische endorfines (gelukshormonen) vrij. 

Health Mate inside cabin
Health Mate Cabines
THERAPEUTISCHE INFRAROODCABINES
GEBASEERD OP NASA TECHNOLOGIE

NASA heeft voor het mensen naar de ruimte stuurde onderzocht hoe de astronauten zonder zwaartekracht in conditie te houden, zij hebben van alles getest en onder andere ontdekt dat het menselijk lichaam een interactie vertoont met lange infraroodgolven. 

Niet alle infraroodstraling heeft hetzelfde effect op je lichaam. Er is enkel en alleen therapie tussen 5.600 en 10.000 nanometer.

nasa-logo-web-rgb.webp

Relax, Detox, Genees

‘Het is al lang wetenschappelijk bewezen: regelmatige sessies in een infraroodcabine leveren tal van therapeutische voordelen’
 

Dr. Toshiko Yamazaki

WAAROM WERKEN LANGE INFRAROODSTRALEN
ZO STERK OP HET LICHAAM IN?

Via voeding, cosmetica, alcohol, levensstijl, stress stockeren we in ons lichaam alsmaar meer gifstoffen. Toxines in ons lichaam verschijnen in water als klontjes of bolletjes.


De bloedsomloop raakt geblokkeerd en de celenergie vermindert wanneer deze gifstoffen zich ophopen...

"Lange golf infraroodstralen warmen het lichaam van binnenuit op."
  • De Japanse onderzoekster Dr. Toshiko Yamazaki, MD, deed decennia lang uitgebreid onderzoek naar de therapeutische toepassingen van infrarood. In haar boek “The Science of Far Infrared Ray Therapy” verklaart ze de oorsprong en invloeden van lange termijn infraroodgolven op het menselijk lichaam.

  • Lange golf infraroodstralen warmen het lichaam van binnenuit op. Lange golf infraroodstralen geraken tot net onder de huid.  Daar worden ze geabsorbeerd door watermoleculen.  Hierdoor gaan de moleculen vibreren wat resulteert in warmte.  Door de lange golgfinfraroodstralen warm je dus als het ware van binnen uit op.

De Magie

IRL zendt fotonen* uit die helpen enzymen vrij te maken.  Deze enzymen** stimuleren de activiteit van de macrofagen ***, waardoor het beschadigde weefsel beter wordt afgevoerd …

 

Stikstofmonoxide komt dan vrij en zorgt voor een betere doorbleoding van de haarvaten, waardoor de gifstoffen naar het lymfestelsel worden vervoerd om te worden afgevoerd.

 

*  Fotonen: Zoals een molecuul of atoom het kleinst mogelijke deeltje van een stof is, is een foton het kleinst mogelijke “pakketje” elektromagnetische straling.

 

**  Enzymen: organische stoffen die door levende cellen worden geproduceerd en als katalysator voor chemische veranderingen fungeren.

 

***  Macrofagen: macrofagen zijn cellen die tot de witte bloedcellen behoren.  Hun rol is het vernietigen van celresten en ziekteverwekkers.

Healthmate photo
Health Mate infosheet

De hersenen krijgen een signaal dat het lichaam te warm wordt:

 

  • De hypothalmus geeft endorphine vrij wat zorgt voor een ontspannen en pijnstillend effect.

  • De huidporieën gaan openstaan en zweetklieren worden geactiveerd, hierdoor krijgen we een dieptereiniging van de huid.

  • De productie van colageen wordt gestimuleerd.

  • De hartslag gaat omhoog en meer bloed en water worden richting de huid gestuurd om af te koelen waar ze door de infraroodstralen worden opgewarmd.

De verhoging van de hartslag gaat gepaard zonder fysieke stress en is vergelijkbaar met een cardiologische training.

 

Het onderzoek van Dr. Toshiko Yamazaki leidt vandaag tot de wetenschappelijke consensus dat regelmatige infraroodsessies met een stralingsbereik tussen 5500 en 10000 Nanometer een bewezen verbetering realiseren voor de volgende ziektebeelden:

Astma, bronchitis (opgeheven), reumatoïde artriti (7 van de 10 gevallen opgelost in een klinische proef), kankerpijn (sterke reductie), levercirrose (teruggedraaid), ziekte van Chrone (opgeheven), koude handen en voeten (20-25% verbetering gehandhaafd), blaasontsteking (verdwenen), darmzweren (opgeheven), gastritis (verlicht), aambeien (verminderd), Hepatitis (verdwenen), Hypertensie (verminderd), Cheloïden (aanzienlijk verzacht en in sommige gevallen helemaal verdwenen), beenzweren (genezen), stralingsziekte (verschijnselen en symptomen verlicht), huidproblemen bij adolescenten, tinitus (chronische gevallen in 10 behandelingen), eczeem en psoriasis (goed gereageerd), pijnverlichting, versnelde recuperatie na sportprestatie, lidtekenherstel (3x sneller), cellulitis (duidelijk verbeterde pathologie), stressniveau, detoxificatie van bloed, lymfeklierontstekingen, …

In de onderstaande handleiding vermelden we diverse ziektebeelden, de adviezen qua cabinegebruik en het te verwachten resultaat.

Voor meer informatie verwijzen we graag naar onze specifieke site www.healthmateshop.be

bottom of page